این بیماری مسری می باشد و باید پرنده بیمار را از سایر پرندگان جدا کرد. چشم درد میتواند به علت سرماخوردگی و یا تماس چشم پرنده با چوب نشیمن کثیف یا چیزهای آلوده و یا به علت یک بی نظمی داخلی و وجود عفونت در خود چشم بوجود آمده باشد و نباید نسبت به آن بی اعتنا بود. علایم: جراحات پلک ها ، خارج شدن مایع و قی از چشمها ، پلک های بهم چسبیده. علل بیماری: جریان هوا غبار دار ، اتاق پر دود مثل دود سیگار، میکروب و ویروس .
طریقه درمان بیماری: استفاده از قطره های شستشو دهنده چشم مانند : آب بور ، محلول بابونه و پمادهای آنتی بیوتیک روش دیگر اینکه چشم پرنده را با استید بوریکی که برای چشم انسان تهیه کرده اند بشویید سپس محلول ۱۰% آرژیرول به داخل چشم بریزید این محلول باید تازه و مطمئن باشد . میتوان به جای آن نیز یک قطره روغن کرچک به چشم پرنده بریزید که جانشین خوبی برای آرژیرول می باشد. روش دیگر : ابتدا چشم قناری را با یک قطعه پنبه استریل آغشته به اسید بوریک شست و شو داده سپس روغن پنی سیلین مخصوص چشم را به چشم پرنده بمالید. این کار چند روز باید ادامه یابد.
استفاده از تتراساکلین پمادی ضد عفونی کننده است که این نیز توصیه می گردد که در موقع مصرف براقیت خاصی به چشم پرنده میبخشد که این نشان از قرار گیری پماد بر روی چشم قناری و محل بیماریست که پس از انجام سه روز پرنده سلامتی خویش را باز میابد. تعداد دفعات مالیدن پماد بستگی به باز یا بسته بودن چشم پرنده یا قناری دارد که باید در طول روز هر چند ساعت یکبار بررسی شود و در صورت بسته بودن پلک پرنده دوباره چشم را با پماد اغشته نمود
(نکته مهم: بیاد داشته باشید هر روز صبح موقع طلوع آفتاب درمان را اغاز نمایید و آن را به وقت دیگر موکول نکنید تا پرنده چشمانش دید کافی برای تغذیه را داشته باشد و انرژی کسب کند در صورت عدم توجه پرنده شما دچار ضعف میگردد و بدنش تحلیل رفته و به سرعت پوک شده و باعث مرگش خواهد شد)
(نکته مهم:قفس پرنده و نی نشیمنگاه را شسته و ضد عفونی کنید شستن نی نشیمنگاه را تا زمان بهبودی و چند روز پس از آن هر روز تکرار نمایید و پس از بهبودی پرنده هر هفته نی را تمیز و استریل کنید)