آموزش

لاغری و تحلیل رفتن جسم پرندگان زینتی

در این بیماری بیشتر جوجه های جوان بین سنین ۵ هفتگی تا ۱۲ هفتگی مبتلا می شوند که بیشتر در تابستان مشهود تر است
علایم: قناری بیمار به سرعت و در مدت ۲۴ تا ۳۶ ساعت قسمت عمئه گوشت بدن خود را از دست میدهد. علایم ظاهری این بیماری افسردگی و بیحالی پرنده ، چشمانی بی فروغ و بی رنگی نوک و پاها نیز می باشد . گاهی هم حالت لرزیدن در آن دیده می شود. پرنده بیمار با حالتی متشنج خود را به طرف آب و غذا می رساند که این حالات نشان میدهد که پرنده دچار دردهای شدید درونی است و هر وقت از این حالت رها شود به خواب عمیقی فرو می رود.
علت بیماری: غبار ناشی از خاک و هوای آلوده, دود قلیان وسیگار, وجود سوسک, عوامل میکروبی که بخاطر عدم رعایت بهداشتی محیط روی می دهد . شوک هوایی که شامل راکد ماندن هوا آلوده در محیط است. کثیف بودن مواد غذایی و نارسایی آن.
مداوا: چنین پرنده ای را باید فورا از پرندگان دیگر جدا نمود. قفس پرنده را هر روز شسته و ضد عفونی کنید. استفاده از آب اکسیژن دار (اوکس آب) یا آب معدنی. دادن ویتامین با سرنگ که با آب اکسیژن دار رقیق گردیده و بعد تمام دانه های سفت و خشک از قفس او خارج شده و به جای آن دانه های خیس کرده و پوست کنده گذارده شود و بعد از آن ترید نان و شیر درست کرده و نصف سفیده تخم مرغ سفت پخته را به همره کمی سیب شیرین خوب مخلوط نموده و به روی آن چند قطره ویتامین مخصوص پرندگان بریزید . از داروهای ضد عفونی مصرف داخلی مانند شربت Dianimol و یا ت.ث.پ ده قطره در آب آشامیدنی پرنده بیمار بریزید. قفس پرنده بیمار نیز روزها باید در معرض تابش اشعه مادون قرمز به مدت۱۰دقیقه در فاصله ۴۵ سانتی قرار گیرد و شبها هم دور و اطراف قفس کاملا پوشانیده شود. گرم بودن جای این پرنده از مراحل اولیه معالجه او می باشد. چنانچه بعد از ۴۸ ساعت آثار بهبودی در بیمار مشاهده شد دیگر احتیاجی به استفاده از داروهای ضد عفونی نیست ولی به جای آن ۵ قطره از مخلوطی که گفته می شود در آب او بریزید: اسید سولفوریک معطر (Aromatic Sulphuric Acid ) ، جنتیانا (Gentiana ) ، و کلمبو (Colombo) که به میزان مساوی از هر کدام مخلوط شده و سپس ۵ قطره از آن در آب آشامیدنی پرنده ریخته شود.